Att jobba i en skrubb

Första dagen på nya jobbet.

Bland hoplånade bord och stolar jobbade vi fyra IT-pedagoger på vår skrubb i vårt penthouse. Det finns inte mycket där. Inte ens krokar att hänga upp jackorna på, så de får ligga slängda på golvet. Men det är lugnt – allt kommer att komma på plats. Någon gång. Just nu är mitt huvud fullt av alla intryck, nya förkortningar och saker som kommer att hända den närmsta tiden. En sak tror jag iallafall och det är att jag kommer att gilla mitt nya jobb. Jo, jag har allt tänkt på mina elever sjuttioelva gånger idag, men de har det bra. Nya läraren är finfin.

Har en fundering bara. Jag tror det är svårt att kombinera jobb och fritidsintresse. Just därför gav jag upp tanken på att bli trädgårdsarkitekt. Hur skulle det vara att först sitta åtta timmar och planera trädgårdar på jobbet och sen komma hem och göra samma sak? Men nu då? Nu sitter jag framför en dator åtta timmar om jag inte är ute på turné på kommunens förskolor och skolor. Hur blir det då att komma hem efter en arbetsdag och sätta sig vid datorn igen? När jag jobbade i skolan med elever var det total avkoppling att komma hem och slå på datorn en stund. Min tid för mig själv innan maten skulle fixas.

Men jag har ju sagt att jag ska ta bloggpaus förr och det har jag aldrig klarat, så jag fortsätter säkert som vanligt. Samma gamla tuggande. En sak blir lite rolig. Mina kollegor lever nog i en viss skräck för vad jag kan komma att skriva om dem. Sånt är kul! De bloggar själva, men två av dem är inte så aktiva på det området. Nu ska vi i och för sig blogga varje dag på skolplattformen så folk kan hålla koll på vad vi gör. Jag har fått torsdagar tilldelat för ändamålet. Ha! I morgon måste sopskåpet på vår skrubb i vårt penthouse pimpas. Vad ska jag annars blogga om?

Annonser

9 Responses to “Att jobba i en skrubb”


 1. 1 amelnestor februari 19, 2008 kl. 8:06 f m

  Låter bra att vi andra dödliga kan ha koll på vad ni på loftet pysslar med.;)

 2. 2 tinate februari 19, 2008 kl. 5:21 e m

  Hur stort är det i skrubben egenligen? Är det bra luftkonditionering?
  Själv väntar jag på den norksa deluxmodellen i två etage, vad gäller modul. 72 kvm med panormafönster och utsikt från andra våningen. Det låter väl bra. Hoppas vi ses snart. Ni kan inte hänga runt på förskolorna hela tiden.

  Du, nu vet jag var du bor! Såg en liten MR. Beanbil när jag skulle hämta sonen hos sin kompis häromdagen. Kompisen berättade att det minsann bodde en lärare i det huset, för han hade varit inne där.

 3. 3 itmamman februari 19, 2008 kl. 7:59 e m

  Amelnestor, och glöm inte att kolla bloggen i IT-guiden varje dag. Lova att blogga mycket själv, så jag vet vad alla ni gamla kära vänner pysslar med om dagarna. Man vill ju inte att ni ska gå runt och slå dank precis.

  Tinate, aha du har varit här och spanat. Nästa gång plingar du på! Vad kan det ha varit för en kompis? Hmm…
  Jorrå, jag har sett ritningen på nya deluxmodulen. Fast på ritningen kallas modulerna för limpor. Bara så du vet. 72 kvm – ni kommer att kunna ha dansstudio där inne.
  När kommer du och hälsar på i vår lilla skrubb? På torsdag är vi väck, men annars kan du hitta oss där ibland iallafall. Har du bullar med är du extra välkommen!

  Och du med Amelnestor! Och alla ni andra!

 4. 4 tävlingsledarenPersilja februari 19, 2008 kl. 9:41 e m

  Jamen det är ju ett viktigt uppdrag! Klart det ska pimpas! Grattis till första dagen förresten!

 5. 5 tinate februari 19, 2008 kl. 10:31 e m

  Jag har hört talas om Limpa 1 och 2, men min länga går under namnat Norge. Låter väl lite bättre. Särsklit när man vet att det är en deluxe variant som kommer att få limporna att blekna i jämförelse. Om det kommer att bli dans…

  Jag får väl titta förbi skrubben med någon dag. Idag skulle jag lika gärna kunnat komma, för jag fick inte gjort ett jota. Kraften saknades. Försvann ut med brandlistorna.

  Apropå Bigh High så kan ni ju varit ute på vift och besökt någon som är lärare. Jag har inte kollat upp var du egentligen bor. Det var mest denna bil som fångade mitt intresse i 90-talsområdet(bränns det?). Själv bor jag ju i ”Nya området” från 70-talet!!

 6. 6 itmamman februari 19, 2008 kl. 11:07 e m

  Persiljkan, jag har inte pimpat än, men man vet aldrig.. När ingen ser och alla tror att jag jobbar så kanske det kan bli.

  Tinate, just det, Norge hette det ja. Fast den är i plåt! Skojigt. En megacontainer.
  Har du fyllt i alla brandlistor? Jag har inte börjat än. Fast det måste jag kanske. Varför skulle du tvunget påminna mig?! OK, lika bra att få det gjort.
  90-talsområde? Då kan det inte ha varit vår bil. Här är det 70-tal för hela slanten. Men plinga på och prova nästa gång!

 7. 7 tinate februari 19, 2008 kl. 11:38 e m

  Megacontainer? Nu förstår jag inte alls. Fasaden är ljus och skimrande och deluxemodellen är dessutom brandsäker (lite titan kanske) och med panormafönster. Ej att förglömma eller förringa. Alla barnen är jätteglada för att vi ska få en sådan fantastisk paviljong.

  -Nu ska jag gå in på Eniro och reda ut det här med boendet!

 8. 8 tinate februari 19, 2008 kl. 11:42 e m

  Jag var helt ute och cyklade vad gäller ditt boende. Jag fick hjärnsläpp när jag såg den roliga bilen.

 9. 9 itmamman februari 20, 2008 kl. 8:44 e m

  Tinate, en titancontainer! Just det, så var det ju.
  Undrar sååå var jag bodde för ett kort ögonblick i din fantasi. Var det ett snyggt hus? Swimmingpool? Men rolig bil har vi iallafall.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: