Vi i femman

11-åringens klass ska tävla i Vi i Femman. Det är första deltävlingen och den sänds lokalt i P4 kl. 17.00. Maken finns med som stöttande förälder och jag är nästan lite avundsjuk på honom. Hade varit roligt att få se hur det går till. En tjej och en kille i klassen tävlar och 11-åringen är en av två reserver. Han ska också vara med som livlina i något som kallas Stegen. Förra helgen när vi for till Östergötland pekade jag ut sevärdheter i tid och otid: ”Där är Alvastra kloster! Sväng av här, så kommer vi till Rökstenen!” och en massa annat. Så brukar jag inte hålla på, men man kan inte veta vad de får för sig att fråga om i tävlingen. 11-åringen är cool och softar just nu framför tv:n. Han pluggar inte extra och verkar inte särskilt imponerad över att få vara med i radio. Det är nog värst för mammorna och papporna som kommer att sitta klistrade vid radioapparaterna och bita sönder sina naglar. Ungefär som första matchen i knattefotbollen. Man vet att det viktigaste är att de har roligt och att de inte behöver vinna och ändå kickar adrenalinet igång.

Nä, nu måste jag banka in några kinesiska floder i huvudet på 11-åringen. Vet han förresten om att kungen i Thailand heter Bhumibol? Så lite tid, så mycket fakta. Kvällen kommer att bli sen.

Skogaholm. Tror han att det är ett slott eller en limpa?

Shit, har inte tid att sitta här!

Annonser

4 Responses to “Vi i femman”


  1. 1 kajsasi januari 29, 2008 kl. 6:05 e m

    jag håller tummen för 11 åringen!

  2. 3 Annis januari 30, 2008 kl. 5:23 e m

    Ja men är det inte typiskt oss lärare…inatt satt jag uppe till halv 12 för att hjälpa sonen till ett prov…zzzzzzzzz. Vi vill ju hjälpa till allt vad vi kan;)

  3. 4 itmamman januari 30, 2008 kl. 5:28 e m

    Annis, och hur pigga var ni idag då, du och sonen? Slår vad om att han somnade på provet. 😉 Tack morsan!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: