Bloggande kids

Som ni säkert har förstått, vill jag ha in mer bloggande i skolan. På Mindparks sajt kan man läsa om en rapport från USA som visar hur ungdomar använder internet. Där visas att andelen bloggare bland tonåringarna nästan har fördubblats sedan 2004. Utvecklingen går snabbt. Och det är tjejerna som dominerar. 35 procent av tjejerna som är online bloggar, mot 20 procent av pojkarna.

I vår kommun är genusföreläsningar de stora grejen just nu. På dessa tar man bland annat upp att vi har killarnas vanor som norm i skolan. Man väljer högläsningsböcker utifrån killarna och tjejerna förväntas haka på. Det är sällan man vill foga in killarna i tjejernas sätt att vara. I bloggandet har vi en grej där tjejerna ligger ett steg före, men killarna har också fått upp ögonen för det. Varför inte göra något bra av det?
I undersökningen tar de också upp ungdomarnas läsande (inte bara producerande) av bloggar. 40 procent av 12-14-åringarna läser bloggar och 58 procent av 15-17-åringarna gör det. Det är dags för lärarna att hitta till bloggvärlden – om vi vill vara i samma galax som våra elever.

Annonser

0 Responses to “Bloggande kids”  1. Kommentera

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: