Bad hairday

untitled-3.jpgIT-mamman deppar, kanske hade kunnat bli en bra rubrik också.

Inbokat besök hos frisören idag. Brukar vara trevligt – man får kaffe o kaka och uppdateras om senaste kändisskvallret. Men idag var det inte trevligt. Nu ska jag erkänna varför: Jag skulle färga håret. Nej, jag är inte helt naturlig i mig själv. Utväxten måste hänga med i den andra färgen. Problemet är att jag är lite allergisk och nu skulle en ny produkt provas. När frisören sköljde ur allt, sa hon: ”Oj!” Det är inte vad man vill höra. Sen förklarade hon att: ”Färgen blev röd, nästan lila faktiskt. Det var konstigt.”

Help.

Hon lovade att det skulle ordna sig och att hon skulle göra om färgningen efter att hon klippt mig. Jag var nervös. Men hon la i annan färg och det blev bättre. Fast inte bra.

”Det ser fortfarande lite rött ut. Jag vill inte ha det så!” sa jag.

”Nejdå, ingen annan kommer att se nåt. Det är bara i de här starka lamporna man kan ana det”, bedyrade frisören.

Sure.

Så hon skickade med mig en förpackning toning hem så jag kunde fixa till det värsta själv. Och det gjorde jag. Nu vet jag inte hur det ser ut. Maken försäkrar att jag inte är röd längre, men jag är djupt orolig. Gräver i mitt hår och letar fel. Trots att Maken suckar och säger: ”Tänk på barnen i Afrika.” Ja, jag tänker på dem! Men det finns annat i mitt huvud också. Kära kollegor, om ni läser detta – imorgon om vi ses och jag inte är sjukanmäld, säg att jag ser strålande ut. Snälla. Ljug.

Annonser

12 Responses to “Bad hairday”


 1. 1 tinate december 5, 2007 kl. 9:37 e m

  Sa hon ”Oj”? Då är det allvarligt. Jag råkade ut för ”Oj det här blev visst inte som jag tänkt mig” för ca 17 år sedan. Det tog två veckor innan jag kom över det. Men jag har inte glömt. Det längsta håret av min uppklippta frisyr blev för tunt och då sa hon ”men det är snart ordnat” och så tog hon och klippte av mitt långa hår. Jag fick dåligt samvete för att jag mådde så dåligt över det här. Det var ju håret, inte en arm….
  Barnen i Afrika hjälper inte. Det skapar bara ångest. Ta lite glögg och låt det värka ut. Tänk…”det kunde ju ha blivit grönt”! Det kommer att kännas bättre, men det kommer att ta tid. Du är fortfarande ung om än rödhårig. Jag lovar att säga något uppmuntrande, alternativ prata om uppkopplingar och krånglande datorer. I värsta fall pratar jag om vädret!

 2. 2 itmamman december 5, 2007 kl. 9:41 e m

  Tinate, stackare har du också råkat ut för ett ”Oj!”.
  Ska ta lite glögg och hoppas på att du inte pratar om vädret imorgon…

  Sandbergs efter kl.15 den 19:e? Miras idé. Edmaniac bjuder. Fast han vet inte om det än.

 3. 4 Ozzy december 5, 2007 kl. 10:32 e m

  Jag ska vara ärlig. På bilden ser det jätterött ut. hehehehe humårrr

 4. 5 IT-mamman december 5, 2007 kl. 10:46 e m

  Ozzy, om du inte är snäll så lägger jag ut bilden på dig när ditt hår var rödare än rödast! Kommer du ihåg? Vill du se bildbevis?

 5. 6 Ozzy december 5, 2007 kl. 10:56 e m

  O jag minns med vånda. Det har även varit alla normala färger utom blont plus orange, blått och rosa. Jättefint.

 6. 7 itmira december 6, 2007 kl. 9:38 e m

  Attans, här har vi sprungit om varandra hela dagen, frenetiskt letande efter närverkskablar o uttag. Och jag har inte ens noterat din nya hårfärg! Så du kan vara lugn, den är inte skrikig eller too much. Har själv suttit 50 min(!) och väntat på min tur hos frissan, men toppad blev jag till slut. Så sabla trist! Det ska ju synas när man varit hos frissan, det lärde min mormor mig tidigt, då hon höll i löständerna och sa ”Men det syns ju inte!”

 7. 8 itmamman december 6, 2007 kl. 9:42 e m

  IT-Mira, tack för att du inte såg det!!! Men jag hade dolt det värsta med toningen. En elev stirrade länge på mig och frågade: ”Har du gjort slingor eller nåt?” Tänkte svara: ”Ja, jag har gjort Eller nåt.”, fast jag var lite vänligare än så. Så jag blir så glad att du inte såg något! Men imorgon ska jag spana in din friss!

 8. 9 Persilja december 7, 2007 kl. 9:29 f m

  Hrm, hrm! Tänk på mig som ALLTID är rödhårig! Buhuhuhu! Kanske skulle bleka det vitt. (Närå-du behöver inte säga nåt snällt nu! Skadan är redan skedd! ;D Jag är HELT förkrossad. ;D) En kompis som är frisör skulle göra ljusa slingor på mig en gång. Hon var nykär och svävade helt på rosa moln. Så det satt i för länge och ”blödde” ut i hårbotten. Jag fick en vit hätta upp på huvudet. Som en stor måsfläck. ”Det syns inte så mycket” sa hon. Men när jag åkte på affären för att köpa toning glodde alla på mitt hår. När jag sen tonade det blev det en ljusare hätta på huvudet. Som en mössa. Så gissa vem som hade stickad mössa i många månader. Tur vi bodde i Kiruna där den behövdes…
  Det ÄR katastrof när håret inte är rätt. Då hjälper det inte att tänka på sånt din make nämnde. När jag klagar på nåt världsligt säger min man också sånt och då tänker jag på en boxarhandske…på hans näsa…jag vet inte varför…hehehe.

 9. 10 IT-mamman december 7, 2007 kl. 4:17 e m

  Persilja, nu har du liksom missförstått det hela. Rött är fint. Om det sitter i hela håret. Nja, inte som Ozzy hade det en gång när hon hade färgat hela håret clownrött, men det är preskiberat. Men rött längst upp i hårbotten ser konstigt ut om inte allt hår är i samma färg.. Du är finfin! Så sluta vara förkrossad vännen.

  Bra idé med boxarhandske.. Vi har ett par sådana nånstans…

 10. 11 Persilja december 8, 2007 kl. 10:17 f m

  Som sagt: JAG ÄR HEEEEEELT FÖRKROSSAD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ;D

 11. 12 IT-mamman december 8, 2007 kl. 11:27 f m

  Ah bah va?! Det tror jag inte på min vän!


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: