Monet och Fuisili

akvarellmuseum.jpgKonstnärsmammans förståndige man tyckte att hon skulle investera lite tid i sig själv idag och då undrade jag om inte Maken hade samma tankar när det gällde mig. Jodå, det kunde väl vara bra, tyckte han med. Så vi mammor hoppade in i Konstnärsmammans bil och for ut till Akvarellmuséet i Skärhamn.

elefant1.jpgDär möttes vi av en… elefant!

Åh nej, det är cirkus i stan idag! Det innebär ännu sämre parkeringsmöjligheter än i vanliga fall i denna turisthåla. Men okej, inga sura miner, det är bara att köra vidare och…

skeppet3.jpgÅh nej nummer två, Ostindiefararen är på väg in i hamnen! Det innebär ännu mer folk som ska hitta parkeringsplats för att sedan kunna klättra upp på klipporna och se skeppet. Det visste vi egentligen, men det hade vi glömt.

Konstnärsmamman hittade dock en parkeringsplats efter bara lite cirkulerande. Lite olagligt stod vi nog, men vad gör man inte för att få se engelska gamla akvareller. Jag kan typ ingenting om konst. Eller jo, en del kan jag. Monet heter en konstnär, det vet jag. Men Konstnärsmamman hjälpte mig att förstå vad det var för skillnad mellan olika tekniker i akvarellmålning. Hon blev flera gånger haffad av andra besökare som ville att hon skulle förklara för dem också. Ingen haffade mig, fastän att jag kom med kloka kommentarer som att: ”Jaha den här konstnären heter Henry Fuisili, honom har jag hört om förut. Eller var det pastapåsen där hemma som hette Fuisili?”

ram2.jpgVi fortsatte ut på klipporna och insöp den vackra naturen. Fast någon tyckte att naturen inte klarade sig utan denna ram. Jag vet inte om jag håller med. Men vad vet jag om konst?

En annan mindre känd konstnär hade vågat livet för att klättra upp på kyrktornet och försköna det en aning. Vad ska man tycka om det? Tja, ser i alla fall ut som en ganska vänlig kyrka.

kyrka.jpg

Annonser

3 Responses to “Monet och Fuisili”


  1. 1 ugglemamma juli 25, 2007 kl. 8:01 e m

    Aha! Är ramen konst? Det fattade inte jag. Vi åkte förbi nån sån ram med bussen och jag trodde det var någon slags reklam — antingen Tjörns turistråd eller vad det kan heta som ville visa upp ön eller något mobiltelefonbolag som ville att man skulle ta ett foto och skicka som MMS.

    Jag har också varit på Nordiska Akvarellmuseet, fast inte den här sommaren. Jag fattade ingenting. Och inte var jag så smart att jag fattade att jag kunde komma med kloka kommentarer. Jag tycker mest om kyrktornet. Det ser rart ut. Så simpel är jag.

  2. 2 itmamman juli 25, 2007 kl. 9:07 e m

    Aha Ugglemor, du kanske har rätt. Det kan ha varit reklam, för det står något på ramen. Men vad? Jag har inte sparat ursprungsbilden och jag är för närsynt för att se vad det står.


  1. 1 Idag ska vi vara kulturella « IT-mamman Trackback vid juli 26, 2007 kl. 6:12 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: