Massor att vara glad för

OK, jag är glad. Bra att blogga då, så därför gör jag det. Och nu ska jag rada upp vad jag har att vara glad för:

Kursledaren mejlade och sa att jag klarat alla inlämningar. Nu är det bara gruppuppgiften kvar och om alla de andra gör sina delar, så har jag 13 poäng på IKT-kursen. Till hösten får jag kämpa med de återstående sju poängen, men det tar vi då. Projektarbetet ska göras i klassen, så det kan jag inte tjuvstarta med. Åh, vad skönt! PIM here I come!
Blev så glad så jag började storstäda. Och det kan man ju också vara glad över. Kylskåpet gav jag mig på igår och det skiner tomt och härligt idag. Inga gamla burkar med obestämbart innehåll. Också något att glädja sig över.

Att eleverna inte åt upp mig kan jag också vara glad över. (Se förra inlägget)

Men får att jag ska bli så där alldeles extra glad, riktigt riktigt glad, så behöver någon köpa vår bil. Lotten har ju utsett denna dag, den 24 maj, till Stora Bilbloggardagen. Så idag bör alla bloggare blogga om en bil, ett bilrelaterat minne eller liknande. Och då tänker jag ta tillfället i akt att lämna ut vår fyra år gamla Ford Focus Flexifuel till försäljning. Finfin bil. Vem vill köpa?

ford.jpg

Nu du, Persilja, visst är jag en strålande försäljerska?

Annonser

18 Responses to “Massor att vara glad för”


 1. 1 Ozzy maj 24, 2007 kl. 1:23 e m

  Ah! Då kanske jag ska blogga om golfen som möglade.

 2. 2 IT-mamman maj 24, 2007 kl. 2:12 e m

  Absolut! ”Vi vill se golfen mögla, vil se…”

 3. 3 Pippi maj 24, 2007 kl. 3:06 e m

  Här kommer kanske en hågad köpare till bilen 😉 Vi har faktiskt talat om att köpa oss just en Fård Focus Flexifuel… Vi kanske kan mailas mer om det? Ska bara förvarna maken 🙂

 4. 4 IT-mamman maj 24, 2007 kl. 3:32 e m

  Ho, ho, jag sa ju att jag var en kallhamrad försäljerska! Bilen är din Pippi! Fast den kostar ju lite pengar förstås. Prutbart pris. Finns på Blocket i Göteborgsregionen. Samma bild som på bloggen. Men hur ska ni få den till Kiruna? Bohuslänsemester?

 5. 5 Pippi maj 24, 2007 kl. 5:03 e m

  *gah* Jag tyckte ju att jag hade hittat ett fynd och jag hade ju planerat det så bra att maken skulle ta med den på vägen upp från Amsterdam… Men så tvärvägrar han nu och pratar något om en-massa-teknikaliteter-som-jag-fattar-noll-av och jagvetintevad – vad är det med dessa ombytliga karlar?! *djuuuup suck* Vi måste tydligen pratas vid ordentligt här hemma! :S

 6. 6 Maken maj 24, 2007 kl. 5:06 e m

  Hej Pippi! Skicka Mr. Långstrump till mig bara, så reder vi ut teknikaliteterna.

  Hälsningar Försäljningschefen

 7. 7 Persilja maj 24, 2007 kl. 8:06 e m

  Haha! Det är nu IT-mamma snart kommer med infot om rosten som maken väst att hon inte ska nämna! Haha! Nej förlåt! Iiiiinte rostar en fläxiful bil.
  Jag har tyvärr försvårat en hel del bilaffärer med alltför sanningsenliga kommentarer som ingen bett om.

  Men min man är också ärlig men däremot säger han inte mer än nödvändigt…

  (Jag säger ALLT.)

  Vad bra att barnen var så glada och positiva! Det är väl klart med en sån frölla.

  Tänk vad mycket man måste kunna-kicka boll, spela brännboll och springa i coola skor. ÄR coola skor skateskor eller basketskor eller vad är det som gäller därnere?

  Här är det skateskor som gäller.

  Stora som dasslock helst.

 8. 8 IT-mamman maj 24, 2007 kl. 9:08 e m

  Jag är en superbra försäljerska, Persilja! Men jag säger som det är, så inget ska känna sig blåst. Maken är allt ganska hederlig han också.

  Coola skor just nu är konstigt nog Crocs. Du vet såna där fotriktiga plastskor med massa hål i. Killarna ska helst ha rosa. Fast sonen har även ett par basketskoliknande Roots utan skaft och utan skosnören. Det var dem jag lånade. Fast när jag berättade det för honom blev han inte glad: ”Du har förstört mina skor förut när du trampade ner hälen, så jag har ju förbjudit dig att ta mina igen!” Just det ja, det hade jag glömt.
  Skateskor där uppe. Jaha. Inga Crocs i huset då?

 9. 9 Pippi maj 24, 2007 kl. 9:27 e m

  Tack Maken 😉 Jag hittade ju igen både mail och nummer, så jag skickar länken till Mr Långstrump alias den egna maken och låter honom ta över nu 🙂

 10. 10 Lotten Bergman maj 24, 2007 kl. 9:39 e m

  Ojoj, sicken fin bil. Ryker ratten?

 11. 11 Annis maj 24, 2007 kl. 11:19 e m

  INGEN FORD PÅ VÅRAN GÅRD!

 12. 12 Anne-Marie Körling maj 25, 2007 kl. 4:52 f m

  Jag kan motstå frestelsen – när det gäller bilen. Fast en gång åkte jag med en damsugarförsäljare,,,rent privat…och ställde den urdumma frågan — hur gör du för att få människor att köpa en d….a damsugare? Så började han berätta,,, och när han var klar…satt jag och gapade. Bad honom om att få köpa en dammsugare…och gjorde det.

  Ska aldrig ställa frågor till drivna försäljare mer. Aldrig!
  Jag hade ju redan en damsugare.

  Var glad åt kylskåpsrenset…det är jag alltid. Förvånas hur mycket som kan glömmas i detta skåp.
  Må gott Anne-Marie

 13. 13 Persilja maj 25, 2007 kl. 8:13 f m

  Crocs! Hm, suck! Nja vi kör med oooooooooooooäkta crocs. Så förtappade och illa ute är vi. Vi har inte äääääääääääääääkta foppa…

 14. 14 itmamman maj 25, 2007 kl. 8:38 f m

  Pippi, oj menar du allvar? Men du såg väl kommentaren jag lämnade på din blogg om att etanolbilar kan vara svårstartade utan riktig bensin i tanken på vintern? (Jag är en bra försäljare, jag är en bra försäljare, jag är…)

  Nej, Lotten, ratten sitter där den ska och ryker ej. Köpa?

  Annis, vad fint du sjunger! ”Utan hjul och utan däck och motorn den är väck”

  Anne-Marie, jasså du är en sån som köper dammsugare på det viset. Hmm. Jo du Anne-Marie, den här bilen vi vill sälja, den är fantastisk. Nästan som en dammsugare faktiskt. Sväljer allt. Och massor av smulor fastnar i den. Köpa?

  Persilja, 11-åringen fick också oäkta Crocs första gången i skoaffären. Jag fattade inte att det fanns olika. Han ville inte såra sin mamma eftersom han hade fått två par skor och ett par stövlar (fattade att det kostat massor), så han sa inget. Men sen kröp det fram att ALLA andra har riktiga. Och då värkte modershjärtat som varit med om samma sak själv som liten. När det sen visade sig att hans oäkta Crocs nog var liiite för små, fick hans far överta dem. Vi åkte till affären igen och köpte ”riktiga”. Jag vet att man inte ska falla för grupptrycket, men på den här punkten ville jag skona sonen från trista kommentarer på skolgården. Var du glad att oäkta Crocs funkar i Lule!

 15. 15 Ugglemamma maj 25, 2007 kl. 11:11 f m

  Jag har aldrig fattat grejen med märkesskor. Kanske beror det på att jag gick barfota från april till oktober genom hela min tonårstid. (Det ni, norrlänningar.) Klassföreståndaren på högstadiet gick en tuff match och försökte förbjuda mig att vara barfota i skolan. Hon förlorade.

  Eller kanske vann hon i långa loppet. Numera har jag (nästan alltid) skor på jobbet. I alla fall när jag lämnar arbetsrummet. Men de skorna är alltid antingen Ecco Soft eller anatomiska sandaler. Inget annat passar breda fötter som inte stängts in i tid.

  /Ugglemamma, skåning

 16. 16 Pippi maj 25, 2007 kl. 11:37 f m

  Jadå, jag såg din kommentar och ja – jag var/är faktiskt allvarlig :). Har aldrig hört ngt av de flexifuelägare jag känner att bilen är svårstartad vintertid, men det är ju bra att veta i alla fall…

 17. 17 IT-mamman maj 25, 2007 kl. 1:36 e m

  Välkommen i de bredfotades klubb, Ugglemamma! Men jag tror jag ska skaffa mig ett par oäkta Crocs att ha i skolan. De är ju breda och bra. Bara de inte slår ut datorutrustningen. Mina läkarkusiner är förbjudna att ha Crocs på sjukhusen där de jobbar just pga det.

  Pippi, jag tror att ni i Norrland har en annan etanolblandning just pga av svårstartheten. Så det kanske funkar för er ändå. Annars kan man som sagt blanda som man vill i tanken eller bara köra på bensin på vintern.


 1. 1 Och bilen går bra? « IT-mamman Trackback vid juli 17, 2007 kl. 12:44 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: