Vattkoppor

vattkopp1.jpg2-åringen har fått vattkoppor. (Det heter inte vattenkoppor alla ni som trodde jag skrev fel.) Det har gått på dagis, så det var väntat. Eller så var det Lantliv som fixade det genom att blåsa lite virus genom bredbandet. Fast i så fall är inkubationstiden i cyberspace ca 1 månad. Den informationen måste de uppdatera i Stora Läkarboken.

Och visst kom det lägligt, eftersom jag inte har börjat jobba än. Men ändå inte, för jag är lite stressad av att hinna färdigt så mycket som möjligt med kursen.

Tyvärr är 2-åringen överdoserad med filmtittande. Hon har börjat tröttna. Vill bara leka och rita. Och diska. Vad är det för fel på henne?

Nä, det är bara att göra det bästa av situationen.

”Kom mammas gullunge, så startar vi en blogg till dig!”

Uppdaterat: Eftersom många sökord leder hit, så skriver jag in några tips. Gå INTE ut bland folk. Vattkoppor är ett aggressivt virus och inte alls bra för pyttesmå bebisar eller gamla människor. Och farligt om en gravid människa drabbas av det. Ring, gå inte dit, vårdcentralen och be dem skriva ut Tavegyl (lindrar klåda). Smörja in med kylbalsam, eftersom det torkar ut. Feta krämer är inte så bra. Potatismjöl är också ett bra tips. Detta har vi provat efter att ha fått tipsen av apotekspersonal, så jag vågar dela med mig av dem här. Lycka till och hoppas det går över snart!

8 Svar to “Vattkoppor”


 1. 1 Persilja april 26, 2007 kl. 9:27 f m

  Lie vattkoppor hit tack! 6-åringen har ännu inte haft det. Hon låg i magen när alla tre killar hade det med två veckor mellan varje utbrott. Det var många sömnlösa veckor på raken! Alla hade en miljon koppor var!
  Men jag skulle vilja att dottern slapp det som större eller vuxen.
  Så skick hit lite. En månad låter bra. Då har vi kommit någorlunda till rätta på nya stället.

 2. 2 itmamman april 26, 2007 kl. 9:36 f m

  Jag gör som Lantliv gjorde: Blås, blås!!
  Men du, vilken tur i oturen att de inte fick kopporna när lillan hade kommit ut! Det är ju farligt för småttingar under ett år att få det.

 3. 3 Lantliv april 26, 2007 kl. 9:26 e m

  Åh nej – det kan inte vara jag, jag blåste ju energi! Max inkubationstid ska vara 21 dagar – har jag hört, men vad vet jag? Eller så hoppas jag att ni fick våra för de var så snälla koppor, inte jättemånga och inte jättekliiga. Dottern vaknade en gång, en natt av att det kliade men somnade om igen. Och hon är allergisk mot kliigt.

  Varför är det faligt för småbebisar? Vår 3 månaders fick det ju nu helöt utan problem. En läkare kollade på det också och sa inte att det var farligt. Ovanligt att de får det när man helammar, men inte farligt – eller?

  Läste just om din sons matvanor hos din man. På pricken som min femåring. Pizza funkar också hos oss. Men vanligast är frukost till alla måltider (Youghurt och mackor). Suck.

 4. 4 IT-mamman april 26, 2007 kl. 9:38 e m

  Då är det säkert era koppor, för det verkar gå ganska smidigt. Men jag ska inte ropa hej än.
  Nej, det kanske är fel om att det är farligt för småttingar. Gravida ska ju inte få det och jag har hört att man ska skydda barn under ett och gamla för att det är ett så aggressivt virus. Men det gick ju bra för er.
  Vad skulle världen vara utan yoghurt och mackor?!! Gärna alltid, som för din femåring.

 5. 5 Lantliv april 26, 2007 kl. 9:52 e m

  Jomen det har jag hört – att det inte är bra om gravida får det, mend et är nog som du säger att det är ett aggresivt virus och det är det som kan bli lite läskigt omd et sätter den sidan till. Hoppas, hoppas det går smidigt – sen är det gjort.

  Varje dag äter sonen mackor tidigt på morgonen, sen vid nio tiden kommer han ofta och säger ”men mamma jag har ju inte ätit yoghur än” Men en sak är bra han äter gärna Änglamarks eko müsli till, kan ju bara vara hälsosamt alltså.

 6. 6 Erica april 26, 2007 kl. 10:41 e m

  Jo då, vattkoppor känner vi till.
  Den dagen vi gifte oss vaknade sonen alldeles rödprickig av vattkoppor. Inget att göra åt det, kostym på – och iväg! Gick bra och är sannerligen nåt vi kommer att minnas.

 7. 7 IT-mamman april 27, 2007 kl. 11:08 f m

  Lantliv, det låter som hos oss på kvällarna!
  ”Jag har inte ätit yoghurt. Jag är såå hungrig!”
  ”Det är inte farligt att vara hungrig!” säger dumma mamman som inte tror att han verkligen är hungrig.
  ”Jooo, jag är SÅ hungrig!”
  ”Okej, ta lite då, men bara för ikväll.”
  Samma visa varje kväll.

  Ojdå, Erica! Det blir nåt att komma ihåg när du och maken sitter och håller varandras händer på ålderdomshemmet! 🙂


 1. 1 salt » Blog Archive » Grillstress Trackback vid april 26, 2007 kl. 2:32 e m

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: